CONECTARE GENERATOR LA INSTALATIA CASEI


Panoul EVOLVE sau CONECT vă permite să vă construiți cel mai avansat si ușor de utilizat sistem pentru generator casnic. În ciuda complexității panoului, este cel mai ușor de utilizat controlor cu Transfer Automat de Sursă existent pe piață la momentul actual.  Este cea mai bună alegere pentru case și vile și puteți avea un control deplin asupra serviciilor de electricitate.


CAZUL A - FĂRĂ GENERATOR

Compania de energie electrică furnizează electricitate casei dumneavoastră prin intermediul întrerupătorului (1). Cablurile electrice intră in casa dumneavoastra (3) în punctul (2) în funcție de tipul de casă pe care o dețineți.

Schema generator electric monofazat

CAZUL B – CU GENERATOR

Între conexiunea furnizorului de electricitate (1) și casa dumneavoastră (2) există panoul ATS CONECT (5) sau EVOLVE. Panoul ATS (5) este de asemenea conectat la generator (4). Instalarea panoului trebuie să respecte standardele de securitate în electricitate. Uzual, panoul ATS, (4) se află în modul AUTO de operare. În cazul unei căderi de electricitate, panoul ATS pornește generatorul (4). Când generatorul funcționează corespunzător, panoul ATS (5) va conecta în mod automat generatorul la casa dumneavoastră (2). În cazul în care utilizați un generator portabil, vă recomandăm sa folosiți numani panoul tip CONECT. Puteți conecta generatorul portabil la panoul CONECT cu o priză. După aceasta puteți porni generatorul si puteți porni sistemul apăsând butonul de pornire al panoului CONECT. Panoul tip EVOLVE nu functioneaza cu generatoare tip portabil.


Nu vă recomadăm să conectați un generator de curent pentru casa direct la sistemul electric al casei.  Ar putea fi periculos si v-ati putea distruge bunurile casnice. Puteți conecta un generator portabil capabil să furnizeze cel puțin 3KW (echivalentul  a 4KVA) la panoul CONECT care va gestiona întrerupătoarele într-un mod sigur, protejându-vă astfel bunurile casnice în cazul funcționării defectuoase a grupului electrogen.


Acesta este ghidul general

(generator tip portabil)

1) Consultați un electrician pentru conectarea unui cablu cu un stecher.

2) Setați parametrii controlorului CONECT conform manualul de folosire.

3) Generatorul trebuie să fie dotat cu o priză conform normelor de siguranță.

4) Carcasa generatorului trebuie să fie împământată folosind o conexiune adecvată. 5) Setați CONECT-ul în modul ATS de operare.

6) În cazul unei defecțiuni a rețelei conectați cablul acestuia la generatorul portabil. 7) Porniți generatorul.

8) Imediat ce se restabilește conexiunea la rețea, lăsați să funcționeze motorul timp de câteva minute pentru a se răci.

9) Opriți generatorul si deconectați stecherul.


Cum se instalează un generator stationar

Instalarea unui generator de curent pentru casa în interiorul clădirii, nu este întotdeauna recomandată. Cu toate acestea, dacă vă bazați pe un instalator calificat, puteți să conectați un generator de curent pentru casa având în vedere următoarele recomandări.

 Generatorul D6000 cuprinde o mufa pentru panoul de control EVOLVE [5] si prize pentru curent 230V. Panoul de control EVOLVE [3] ajuta generatorul sa fie utilizat pentru uz casnic. Acesta, fiind conceput pentru uz casnic, are o performanta superioara fata de oricare alt competitor. Panoul EVOLVE este foarte usor de instalat cu ajutorul unui specialist. Noi asiguram suportul necesar. Instalarea este simpla fara a expune cablurile la vedere. Puteti tine panoul in priza, pentru situatii de urgenta sau il puteti declansa manual. De asemenea, in momentul in care eliminam gazul se recomanda acordarea unei atentii sporite prin utilizarea unui tub dublu, evitand astfel accidentele cauzate de temperatura ridicata.

1) Camera în care se află generatorul nu trebuie să aibă ferestre sau uși la comun cu locuința. Puteți instala oricum un senzor de alarmă, care inhibă motorul în cazul în care ușa se deschide.

2) Trebuie să instalați un detector de incendiu. Conectarea senzorilor la alarmă determină oprirea funcționării panoului de control EVOLVE. Recomandăm utilizarea panoului EVOLVE printr-un sistem GSM pentru a monitoriza corect.

3) Nu țineți recipiente cu combustibil în camera generatorului. Trebuie să fie cel puțin două stingătoare de incediu care sunt în prealabil supuse controalelor periodice.

4) Eliminați obiectele care blochează accesul la generator sau la panoul de control. Îndepărtați ambalajele sau materialele (hârtie, carton, polistiren) care ar putea determina pericol de incendiu sau care ar putea bloca conductele aerului de admisie al motorului.

5) Aplicați pe perete lumini de urgență alimentate la baterii. Verificați eficiența din când în când deoarece ar trebui să asigure lumina cel puțin pentru 30 de minute pe durata panei de curent.

6) Pentru a întâmpina anumite incidente aveți griă să nu existe cabluri libere pe podea. Camera trebuie prevăzută cu semne de avertizare și notificări privind funcționarea automată fără avizul sonor în prealabil.

7) Lipiți pe pereți anunțuri cu numere de telefon de apelat în caz de urgență. Țeava de eșapament trebuie verificată periodic. Conducta de ieșire a țevii de eșapament trebuie să conțină filtre care să împiedice pătrunderea păsărilor. Verificați existența unor cuiburi de insecte care pot bloca gazele de eșapament.Asigurați-vă să nu existe niciun obiect pe suprafața de un metru în jurul generatoului.

8) Generatorul este prevăzut cu roți. Trebuie pus într-o poziție stabilă, folosind console din lemn care să absoarbă virbatiile și să nu îi permită acetuia să se miște.Instalați o barieră care să împiedice accesul copiilor la panoul de control și la generator.

9) Poziționați panoul de control la cel puțin 160 CM înălțime. În cazul în care există pericol de inundații, poziționați generatorul la înălțimea potrivită astfel încât să nu existe posibilitatea de a ajunge apa la generator sau la cablurile de conectare.

10) Instalați ventilatoare de eliminare a aerului alimentate la panoul de control EVOLVE. Recomandăm să asigurați o aerisire naturală.


BERNINI DESIGN SRL

  Calea Chişinăului  32A

 700177 Iaşi (RO)

  RO31228395

J22/275/2013

+40 721 241 361

bernini@bernini-design.ro